Herbestemming : de Oude Mattheüskerk te Eibergen

LEEGSTAND VAN KERKEN – De kerk de De Oude Mattheüs (DOM) heeft last van de afname van het aantal bezoekers evenals de afname van de inkomsten. Vanuit dit probleem is de kerk in aanmerking gekomen voor een herbestemming. De bewoners trekken momenteel na de kerkdiensten vooral naar het buurthuis de Huve, hier moet verandering in komen…

De Oude Mattheüs (DOM) is een geheel gerestaureerd kerkgebouw. Het is een Rijksmonument. De toren is eigendom van de Burgerlijke Gemeente Berkelland. De kerk heeft neogotische stijlkenmerken en is na de reformatie een protestantste kerk geworden. Daarnaast is de kerk een protestantste kerk.

Achtergrond van gebouw de Huve.

Het gebouw de Huve naast DOM is in 1968 in opdracht van de Hervormde Gemeente Eibergen gebouwd voor diverse kerkelijke en gemeenschappelijke activiteiten voor het dorp Eibergen. Het gebouw is nu eigendom van de PGER en wordt gehuurd door Stichting Dorpshuis de Huve en herbergt diverse ruimtes. 

Het is een unieke plek, midden in het centrum van Eibergen en al sinds jaar en dag een ontmoetingsplek voor jong en oud. De naam Huve is afgeleid van “Iemenhuve”, een oud Saksisch woord voor bijenkorf, waar een actief bijenvolk af en aan kan vliegen.  

Hieruit volgen de panelen 1 t/m 6:

  1. inventarisatie kerk & context
  2. visie & concept
  3. ontwerp principes connectie & kopie toegepast
  4. voorlopig ontwerp + lichtvisie
  5. definitief ontwerp + lichtontwerp
  6. definitief ontwerp + lichtontwerp & materialen
  7. *bij dit ontwerp horen bestektekeningen, maatwerktekeningen en een armaturenboek. – Mail voor meer informatie
  8. Foto’s Maquette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *